Računalniki POSLOVNE linije

Najvišja kakovost, dolga življenjska doba.

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

  • Domov
  • / Računalnik za grafično oblikovanje - kaj izbrati?

Računalnik za grafično oblikovanje - kaj izbrati?

Če se ukvarjate z video produkcijo, grafičnim dizajnom, z razvojem aplikacij, profesionalnim oblikovanjem fotografij ali če ste programer, arhitekt, strojnik ali zgolj navdušenec za delo z grafičnimi programi, potem za svoje profesionalno delo potrebujete najbolj zmogljive računalnike, kar jih je možno dobiti ali sestaviti. Namenski programi kot so InDesign, AutoCad, Adobe Premiere Pro, Adobe Photoshop, SolidWorld in še mnogi drugi so programi, ki od vašega računalnika zahtevajo najbolj zmogljive procesorje, najučinkovitejše hlajenje in seveda vrhunsko grafično kartico. Na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu računalnika za grafično oblikovanje? Kako do ugodnega nakupa? Koristne informacije in zlata vredne nasvete vam podajamo v spodnjem članku.

Računalnik za grafično oblikovanje – pred nakupom

Delovna postaja, računalnik za grafično oblikovanje ali angl. workstation – vse to so poimenovanja za najbolj zmogljive računalnike sploh, ki pa so tudi kar precej dražji od cen za povprečen računalnik. Tu je potrebno upoštevati, da vaš strošek pravzaprav sestavlja računalnik za grafično oblikovanje in še program v katerem delate. Svetujemo vam, da se pred nakupom zelo dobro informirate o vašem programu in različici programa, ki ga boste uporabljali, saj od tu izhajajo minimalne tehnične zahteve računalnika za grafično oblikovanje za delo v vašem programu. Stroški lahko gredo v nebo in nesmiselno je kupovati računalnik za grafično oblikovanje, ki bo imel tehnične lastnosti, ki jih vi sploh ne boste izkoristili ali še huje, da kupite napačnega.

Računalnik za grafično oblikovanje - pomembne komponente

Posebno pozornost pri izbiri je potrebno nameniti ključnim komponentam, ki jih bomo spodaj podrobneje opisali. Želimo si vendar hiter, odziven, stabilen, tih računalnik, ki se ne bo preveč pregreval in bo deloval stabilno in tiho.

Procesor

1. Intel Xeon
Procesorji Intel Xeon so zasnovani za delovne postaje in strežnike. Ponašajo se z visoko jedrno zmogljivostjo, veliko količino predpomnilnika, podporo za ECC (Error-Correcting Code) pomnilnik in večjo stabilnostjo. Potrošniki slabo poznajo te procesorje, a velika hitrost, sploh dvo-jedrnih procesorjev izredno pohitri razna preračunavanja in izračune.
Xeon procesorji so izredno zmogljivi in vam omogočajo velike prihranke časa!

2. Intel Core serije X
Procesorji iz serije Intel Core X so namenjeni entuziastom in profesionalcem, ki potrebujejo najvišjo zmogljivost za večnitne delovne obremenitve.

3. AMD Ryzen Threadripper
AMD Ryzen Threadripper procesorji ponujajo  večjedrno zmogljivost, zaradi česar so odlični za naloge, ki zahtevajo več niti (multithreading), kot so renderiranje in obdelava videoposnetkov.

4. AMD Ryzen 9
Procesorji AMD Ryzen 9 ponujajo visoko zmogljivost in veliko število jeder, zaradi česar so primerni za zahtevne delovne obremenitve.

5. Intel Core i9
Procesorji Intel Core i9 so namenjeni tako za vrhunske delovne postaje kot tudi za napredne uporabnike, ki potrebujejo visoko zmogljivost za intenzivne naloge.

Vsak proizvajalec programske opreme zapiše minimalno zmogljivost strojne
opreme - preverite pred nakupom!

 

RAM

Računalnik za grafično oblikovanje se od povprečnega računalnika loči po tipu delovnega spomina in po tem, da ima več rež na matični plošči, kar pomeni tudi veliko večjo maksimalno kapaciteto RAM-a. Namenski programi so požrešni glede delovnega spomina in delujejo na hitrost in odzivnost računalnika, zato ne razmišljajte in namenite nekaj več denarja za več RAM-a, ker boste pohitrili delovanje računalnika in prihranili veliko časa manj za svoje delo.

Grafična kartica

V delovne postaje so vgrajene profesionalne grafične kartice, ki imajo zmogljive grafične procesorje kot jih imajo NVIDIA Quadro, AMD Radeon PRO ali Nvidia GeForce RTX. Te kartice so zelo drage, zato je morda smiselno, da poiščete obnovljene delovne postaje, ki so vsaj 50% cenejše od novih, a delujejo enako hitro kot nove. Preverite največjo zalogo obnovljenih delovnih postaj po ugodnih cenah v Sloveniji!

 

Najbolj popularni računalniki za grafično oblikovanje

Vsak računalnik se lahko sestavi tudi po delih in po vaših željah, vendar se je potrebno zavedati, da so to komponente sestavljene iz vseh vetrov in ni zagotovila, da bo računalnik deloval stabilno, tiho in se ne bo preveč pregreval. Ključen je tudi dober hladilni sistem, saj se delovne postaje pregrevajo veliko bolj kot povprečni računalniki. Najbolj optimizirane za brezhibno delovanje so delovne postaje priznanih proizvajalce kot so HP, DELL in LENOVO. Velika proizvodnja enakih delovnih postaj pomeni standardizirane in med seboj usklajene preverjene komponente, ki zagotavljajo stabilno, tiho delovanje brez okvar. Ker so tovrstne delovne postaje najbolj zanesljive med vsemi, jih proizvajalci serijsko opremijo z 3 letno garancijo. Najbolj poznana je serija Z delovnih postaj blagovne znamke HP.
Nove so precej drage, lahko pa za pol cene nove kupite obnovljen računalnik za grafično oblikovanje pri BBT.si, ki se z obnovo in prodajo ukvarja že več kot 20 let. Nudijo tudi garancijo, hitro odziven računalniški servis in tehnično podporo. 

Računalnik za grafično oblikovanje - mobilna različica

Mobilne delovne postaje ali po angl.mobile workstation so najbolj zmogljivi prenosniki kar obstajajo. Znani proizvajalci kot se HP, DELL, LENOVO proizvajajo tovrstne prenosnike le v najboljši, POSLOVNI liniji, ki je zagotovilo za dolgo življenjsko dobo, stabilno, tiho, hitro delovanje 24/7 za vse vrste obremenitev. Tovrstni prenosniki imajo ohišja konstrukcijsko ojačana s karbonom in magnezijem, vgrajene le najbolj hitre procesorje i7, i9 ali xeon in posebne grafične kartice, ki omogočajo delo v najbolj zahtevnih grafičnih programih. V teh različicah prenosnikov najdemo posebno zmogljive kartice, kot so Nvidia Quadro, AMD PRO in Nvidia Geforce, ki so grafične kartice, ki omogočajo izredne sposobnosti za statično sliko. Mobilne delovne postaje niso namenjene za gaming, saj so gaming prenosniki opremljeni z popolnoma drugačnimi grafičnimi karticami, ki omogočajo hitro se premikajočo sliko. Mobilne delovne postaje so torej mobilna različica računalnika za grafično oblikovanje, izključno iz POSLOVNE linije, ki bo zadovoljila vse, ki se ukvarjate z risanjem, renderiranjem, oblikovanjem, modeliranjem, simulacijami, programiranjem, razvojem aplikacij ali kateri koli drugim opravilom, kjer potrebujete hiter, zmogljiv, odziven in grafično sposoben prenosnik.

 

Grafične postaje pri BBT.si so ugoden nakup!

BBT si zagotavlja vsaj 50% prihranka pri nakupu obnovljene različice
računalnika za grafično oblikovanje!

 

Najugodnejši nakup - obnovljen računalnik za grafično oblikovanje

Zakaj bi sploh pomislili, da bi namesto novega kupili obnovljenega?
Zaradi prihranka seveda!

POMEMBNO:

Če se odločite za nakup obnovljene različice računalnika za grafično oblikovanje lahko računate na vsaj 50% prihranka!
Procesorji v novejših delovnih postajah so ponavadi le malenkost hitrejši, kar pa za nove različice programske opreme ni bistveno za hitrost delovanja.
Preverite sami!
PRIHRANEK JE RESNIČNO VELIK!

 

Pri BBT.si vam zagotavljajo največjo izbiro obnovljenih delovnih postaj in prav tako prenosnikov za grafično oblikovanje v Sloveniji, ki vam jih lahko prilagodijo glede komponent prav posebej za vas.
Preverite pestro in ugodno izbiro!

20 let nazaj so se spacializirali za obnavljanje računalnikov in tako so skozi leta postali najbolj zanesljiv, dosleden in profesionalen partner mnogim, ki potrebujejo najbolj zmogljive in drage računalnike. Vsi se z veseljem vračajo in dober glas širijo tudi svojim znancem, prijateljem in drugim, saj so prihranki resnično veliki, a ne na račun kakovosti. Vse delovne postaje prihajajo iz tujine, kjer velika podjetja opremo menjajo na 2 -3 leta in so v zelo dobrem stanju, saj so bile uporabljane v pisarniške namene. BBT.si jih testira, pregleda, naredi teste vseh komponent in izhodov, velikokrat pa se odločijo za nadgradnjo predvsem delovnega spomina, diska in zamenjavo grafične kartice. Računalnik za grafično oblikovanje vam sestavijo tudi po vaših željah- vse je seveda odvisno za kakšen namen kupujete delovno postajo. Vsa oprema ima vsaj eno leto garancije, da pa bo vaša izkušnja popolna, priporočamo, da izberete poleg delovne postaje tudi profesionalni monitor, velikosti vsaj 24''.

Veliko ljudi ima predsodek pred kupovanjem ne novih stvari in delovne postaje niso izjema, vendar so obnovljene delovne postaje iz njihove zaloge popolnoma dovolj zmogljive tudi za naprednejše različice programske opreme.

Največkrat njihove stranke izjavijo, da delovna postaja deluje kot nova, izgleda kot nova, le pol cenejša je od nove. Z nakupom smo zelo zadovoljni! Škoda, ker se nismo odločili za to varianto že prej. Veseli nas tudi, da z nakupom obnovljene različice prispevamo k bolj čistemu okolju, saj je tak nakup trajnosten nakup.

BBT kakovost grafične postaje

 

BBT.si ima lasten hitro odziven računalniški servis

V svojem perfekcionizmu pa so šli še korak dlje, saj so si želeli ustvariti popolno uporabniško izkušnjo. Izključno za njihove stranke je na voljo računalniški servis in tehnična podpora. Zagotavljajo da se 95% napak odpravi v 48 urah, kar se sliši kot popolna storitev. Delovne postaje priznanih blagovnih znamk imajo dolgo življenjsko dobo, servis pa nudijo tudi izven garancije.

Torej, vzemite si čas za tehten premislek kakšen računalnik za grafično oblikovanje potrebujete in ne pozabite na opcijo obnovljenih različic. Kot smo zapisali se pred nakupom dobro informirajte o programu, ki ga uporabljate, da boste z nakupom zadovoljni. Računalnika za grafično oblikovanje vendar ne kupujete vsak dan, strošek pa je zajeten.

Če bi si želeli nepristranskega svetovanja katera postaja bi bila najbolj primerna za vas, se obrnite na izkušeno ekipo BBT svetovalcev - kontakt tukaj, ki vam bo pomagala pri izbiri.
Verjamemo, da boste z nakupom tako zadovoljni, da boste povedali vsem prijateljem!

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

ponudnik POSLOVNIH računalnikov.

22.322+

22.322+

zadovoljnih strank

Lahko nam zaupate

Lahko nam zaupate

Obnovljene računalnike prodajamo že 18 let.

Naročite se na e-novice

© 2018 - 2024 Brown Bear Team d.o.o. Vse pravice pridržane.